Zenés, virtuális /mozgó/ képeslapok, egyedi képüzenetek E - képeslap küldési lehetőségeid
Képeslapot küldhetsz egyedi zenével, öröm, bánat, barátság, szerelem, szeretet napjaira és a hétköznapokra egyaránt. Kívánj jó éjt vagy szép napot kedvesednek, szerelmednek képeslapon!    Tovább


Néhány kattintással zenés, mozgó, képeslapot is küldhetsz a FOTOPARTNER oldaláról nőnapi, anyák napi, apák napi, idősek napi, gyerek napi, pedagógus napi, névnapi, születésnapi, karácsonyi, szilveszteri, újévi, Bálint és Valentin napi, tavaszi, nyári, őszi, téli alkalmakra. Továbbá a létező összes névnapra, születésnapra, évfordulóra, megemlékezésre.

Ma már szinte minden számítógépben van hangkártya, vagy az alaplapra integrálva, beszerelve. Az operációs rendszerek többsége alkalmas arra, hogy amit itt kiválasztasz zenés képeslapot, jó minőségben megmutassa, lejátssza szeretteidnek, barátaidnak, ismerőseidnek. Ez azt jelenti, hogy amit küldtél, üzenetnek beírtál, azt ugyanabban a formában látja és hallja, olvassa a címzett. A képeslapod ténylegesen nem kerül elküldésre, mint azt hagyományos értelemben vennénk. Helyette egy levél /e-mail/ értesítést kap a címzetted, amiben szerepelsz mint feladó valamint virtuális zenés képeslapod helye, elérhetősége. Az e-mail megérkezésével a – képeslapod érkezett - linkre kattintva egyszerűen megnézhetik a képpel és hanggal elküldött üzenetedet.


Kategória - Születésnap
a kategória 15 db képeslapot tartalmaz
Keresés
az összesen 141 db képeslap között


A születésnapok megünneplése a mai 20. századi modern emberek életében vált igazán fontossá, kiemelkedő családi ünneppé. A források a régi időkből csak szórványosan, ritkán tesznek említést ajándékozásokról, születésnapok megünnepléséről. Uralkodók és nemes emberek születésnapjait leszámítva tulajdonképpen ez egy nem létező ünnep volt. Napjainkban családonként és kultúránként is más-más tradíciók, szokások élnek megünneplésében. Különleges, egyedi magyar szokás nem alakult ki a torta és az ajándékok, meglepetések átadása mellett.    Tovább


A születésnap!
A születésnap a mai modern ember életében vált igazán fontossá. A források a múltban csak szórványosan tesznek említéseket lakomákról vagy ajándékozásokról. Uralkodók és nemes emberek születésnapjait leszámítva tulajdonképpen ez egy nem létező ünnep volt. A születésnap megünneplése a 20. században vált teljesen általánossá, bár családonként és kultúránként más-más tradíciók élnek. Különleges magyar szokás nem alakult ki, hiszen a torta és az ajándék, a két legjellemzőbb születésnapi meglepetés egyáltalán nem nevezhető hungarikumnak.

A születésnap évről évre szinte mindenki számára az egyik legjobban várt nap. Méltó tehát, hogy az alkalomhoz illő ajándék kerüljön az ünnepelthez. A születésnap /szülinap/ az a nap, melyen egy személy megszületett, a világra jött. A születésnap az összes ünnep közül az egyik legkiemelkedőbb, és talán a legszemélyesebb is. Évről évre, ma már általában szülinapi partival ünnepelik meg a családi vagy baráti születésnapokat. Az ünnephez szorosan hozzátartoznak a születésnapi ajándékok, maga az ajándékozás meghittsége, öröme, a sok fejtörést okozó ajándék kiválasztása szerettünknek, barátunknak, az az, hogy milyen ajándék mellett döntsünk, minek fognak a legjobban örülni.

Hogyan is volt ez régen?
Az anyakönyvezés és naptárhasználat hiányában a legtöbben nem is voltak tisztában születésük pontos dátumával. A másik fontos momentum, hogy ismeretlen fogalmom volt „önmagunk dicsőítése”, fontosabbnak tartották az egészséget, a termékenységet, így az ünnepek is ezek illetve a vallás köré szerveződtek. A korai anyakönyvek a születés dátumát, a keresztelés időpontját és a halálozást regisztrálták, a népi kultúrában azonban csak az utóbbi kettő játszott fontos szerepet. Néprajzi lexikonokat fellapozva a születésnap megünneplésére nemigen találunk információkat.

A hazai anyakönyvezés történetének első szakasza az egyházakhoz kötődik, bevezetéséről 1515-ben született meg az első határozat. Célja a lelki és vérrokonok feljegyzése volt, hiszen mindkettő kizárta a házasságkötést. A katolikus egyházban ugyan 1563-ban a tridenti zsinat is elrendelte az anyakönyvek vezetését, de ez Magyarországon csak lassan, több évszázados késéssel vált általánossá. A protestáns egyházak szintén elkezdték a regisztrálást, bár erre csak II. Józseftől szereztek jogot a 18. század végén.

Az állami anyakönyv tulajdonképpen alig öregebb száz évnél: 1895-ben töltötték ki első példányát. A törvénynek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy születésünkről a saját fiókunk mellett a polgármesteri hivatalban és az illetékes levéltárban is őriznek egy példányt.

Néhány idézet, vers részlet a születésnapi köszöntőkből

Ne csak az éveidet számold, hanem úgy élj, az éveid számítsanak.
/Ernest Meyers/

A fiatalság a természet ajándéka, ám a kor műalkotás.
/Garson Kanin/

Amikor megöregszel, három dolog történik. Először is megkopik a memóriád, és … a másik kettőre nem emlékszem.
/Norman Wisdom/

Az első száz év a legnehezebb.
/Wilson Mizner/

A születésnap mindig az első napja egy újabb 365 napos utazásnak a Nap körül. Jó szórakozást!
/Névtelen/

Az öregedés biztos jele, hogy a gyertyák többe kerülnek, mint a születésnapi torta.
/Bob Hope/

Végül is, a holnap csak egy újabb nap.
/Margaret Mitchell/

Az öregkor mindig 15 évvel később kezdődik, mint ahány éves vagyok.
/Bernard Baruch/

A hatalmas szerelemnek
Megemésztő tüze bánt,
Te lehetsz, írja sebemnek,
Gyönyörű kis tulipán!
/Csokonai Vitéz Mihály/

Elküldöm
Elküldöm
Elküldöm
Elküldöm


<< Elejére | < Elözö | 1 | 2 | 3 | 4 | Következö > | Végére >>Mozgó E - képeslapokból - Képgaléria képeiből - Fotópályázat képeiből - Saját, privát fotóidból
Adatvédelem | Felhasználási feltételek FOTO Partner 2 © 2008
Minden jog fenntartva!